Skip to main content

Event: Rondleiding Brandlab Peutz

23 april 2024
Event: Rondleiding Brandlab Peutz

Wij komen dagelijks op interessante plekken voor ons werk. Maar 1 keer in de zoveel tijd gaan we onder het mom van kennisdeling werkbezoek bij echt hele interessante locaties. En nu was het nieuwe brandlab van Peutz in Haps aan de beurt.

En we gingen niet alleen, maar samen met het team Brandpreventie Rijnmond Noord van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond die ons gevraagd had dit te organiseren. In Haps zijn we heel gastvrij -met koffie en gevulde koeken- ontvangen door het team van Peutz onder leiding van Harm Leenders.

Met een zeer interessante presentatie door Harm als start werden we daarna rondgeleid door het laboratorium. Hier werd alles uitgelegd en toegelicht, ook konden we de opbouw van een brandproef zien. Helaas konden we vanuit geheimhoudings-oogpunt (klaarblijkelijk kijken de concurrenten van de fabrikanten graag mee) de brandproef zelf niet bijwonen, maar er was een duidelijk beeld van wat men bij Peutz allemaal kan en doet.

Na deze leerzame ochtend vertrokken we met de opgedane kennis weer richting het westen om verder te gaan met onze dagelijkse werkzaamheden. Via deze weg nogmaals, mede namens de collega’s van de brandweer: hartelijk dank voor alles!

Tip: speciaal voor brandweer, bouwtoezicht enz. verzorgt Peutz graag een presentatie met rondleiding. Neem voor meer informatie contact op met Tim van Eijsden van Buro-Brandpreventie of met Harm Leenders van Peutz.

brandlab-peutz

Bezoekadres Zuid-Holland

Randweg-West 1
2662 ER Bergschenhoek

Bezoekadres Noord-Holland

Arent Krijtsstraat 36
1111 AM Diemen