Skip to main content

Event: Wij zijn Gers! Bij de brandweer

04 oktober 2023
Event: Wij zijn Gers! Bij de brandweer

Regelmatig komen we door ons werk in contact met de brandweer. Gelukkig is het niet altijd voor werk. Laatst zijn we met de oer-Rotterdamse netwerkclub ‘Wij zijn Gers!’ op bezoek geweest bij de brandweerkazerne in Capelle aan den IJssel. Voor ons bekend terrein, maar voor de andere ondernemers ging er een wereld voor ze open. Zeker toen ze ook mee de lucht in mochten met de hoogwerker. De brandweerploeg had hun uiterste best gedaan om ons te vermaken èn te informeren wat ze allemaal doen, en hoe!

Zo was er een rondleiding door de kazerne, was er uitleg bij elk brandweervoertuig en zijn we ook bij een demo-woning van ‘brandveilig leven’ geweest, waar men op interactieve wijze voorlichting geeft aan mensen hoe ze brandveiliger kunnen wonen aan de hand van voorbeelden waar het allemaal mis is gegaan. Indrukwekkende artefacten, foto’s, verhalen en filmpjes. Voor ons een open deur, maar rookmelders redden levens! En niet roken in bed, niet je telefoon opladen terwijl die op een stoel, bank of matras ligt, accu’s van fietsen e.d. die ontploffen en ontbranden (dus altijd opladen in het zicht en als je wakker/aanwezig bent!) etc. etc.

Het was een mooie en informatieve middag die werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en een gezellige (alcoholvrije) borrel.
Kazerne Slotlaan, bedankt voor alles en veel veilige diensten!

Wij zijn Gers! Bij de brandweer

Bezoekadres Zuid-Holland

Randweg-West 1
2662 ER Bergschenhoek

Bezoekadres Noord-Holland

Arent Krijtsstraat 36
1111 AM Diemen