Skip to main content

Project: Opzet BHV Amerpodia

27 februari 2023
Project: Opzet BHV Amerpodia

Naast brandveiligheid verzorgen we voor steeds meer opdrachtgevers ook advieswerkzaamheden voor de BHV-organisatie binnen hun bedrijf. Naast het schrijven van ontruimingsplannen conform NEN8112 en het vervaardigen van de vluchtwegplattegronden (die overigens NIET verplicht zijn vanuit het Bouwbesluit!), helpen we steeds meer organisaties met het opzetten of verbeteren van hun BHV-organisatie.

Zo zijn we vanuit onze vestiging Noord-Holland momenteel bezig met een project bij Amerpodia BV die 3 bekenden historische cultuurhuizen (Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en De Rode Hoed) exploiteert in Amsterdam. Wij ondersteunen hen bij het opnieuw vormgeven van de interne BHV-organisatie. Hierbij kijken we naar allerlei voorkomende situaties zoals reguliere kantoordagen overdag als bijzondere evenementen in de avond en geven we ze handvatten hoe ze o.a. de planning en vervolgens de bemensing kunnen inschatten en organiseren.

Door de medewerkers het zelf te laten doen en ‘ontdekken’, ontstaat er een veel grotere betrokkenheid van dat wij van ‘buitenaf’ allerlei zaken voorschrijven. Wij geven dan de voorzetten, stellen kritische vragen en schetsen op basis van onze ervaring voorbeelden waarmee zij dan aan de slag moeten. Eigenlijk zijn we dan ook geen echte BHV-adviseur, maar meer een BHV-coach.

Ook kijken we vanuit onze achtergrond integraal naar alle bouwkundige, installatietechnische èn organisatorische maatregelen die er zijn of genomen moeten worden om een veilige werkomgeving voor medewerkers, leveranciers, bezoekers of klanten te kunnen creëren. Door die kennis en inzichten te delen met de BHV-ers ontstaat er meer inzicht en begrip in de (on)mogelijkheden en keuzes die gemaakt worden. Hierdoor is BHV geen verplichte invuloefening meer, maar een gedragen filosofie binnen de organisatie voor en door de eigen medewerkers.

Wilt u ook een echte, goed werkende BHV-organisatie binnen uw bedrijf? Bel of mail ons dan voor een gratis kennismakingsgesprek!
085-1302664 / info@buro-brandpreventie.nl

Bezoekadres Zuid-Holland

Randweg-West 1
2662 ER Bergschenhoek

Bezoekadres Noord-Holland

Arent Krijtsstraat 36
1111 AM Diemen