Skip to main content

Specialisatie: Table Top BHV oefening

03 juni 2024
Specialisatie: Table Top BHV oefening

Vanuit de business-unit ‘Opleiding & Training’ bieden we verschillende gespecialiseerde diensten aan. Daarvan is de Table Top BHV-oefening er 1 van. Hierbij helpen we de BHV-organisatie van onze opdrachtgevers met een oefening ‘op papier’ waarbij we op een grote plattegrondtekening met onze speciale BHV Table Top-koffer met op maat gemaakte lego-figuurtjes,  -voertuigen en -attributen een realistisch scenario oefenen zonder overlast en gedoe voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Recent hebben we zo’n oefening gedaan met het OK-personeel van het Oogziekenhuis in Rotterdam. Omdat het om meerdere redenen lastig is om op deze afdeling daadwerkelijk te oefenen, hebben we een Table Top-oefening voorgesteld en deze hebben we vervolgens ook opgezet en begeleid.

Het voordeel van dergelijke oefeningen is dat je regelmatig, zonder overlast heel gedetailleerd kan oefenen, waarbij iedereen toch actief moet nadenken en kan meedoen. Ook is het minder ongemakkelijk voor de deelnemers, omdat in een veilige omgeving men fouten mag maken omdat het niet om de uitvoering maar om het leerproces draait. Door verschillende scenario’s te herhalen, worden belangrijke processen en procedures ‘erin gestampt’ op een leuke en interessante manier.

Ook kan je heel makkelijk tussentijds kritische vragen stellen, waarom men bepaalde keuzes maakt of bepaalde dingen en bepaalde volgorde doet. En door samen te bespreken of het ook anders zou kunnen, en hoe dan? Het lerend effect is hiermee vele malen groter, en ook ervaren wij dat mensen veel actiever over hun BHV-rol na- en meedenken, en daarmee ook op verbeteringen komen.

Door deze trainingen te integreren in het oefenplan en regelmatig te herhalen, zorgt ervoor dat de BHV-organisatie nog beter is voorbereid en hun taak nog beter kunnen uitvoeren wanneer het echt nodig is.

Wil je weten hoe wij jouw BHV-organisatie verder kunnen helpen hiermee? Bel of mail ons dan via info@buro-brandpreventie.nl of 085-1302664!

Table Top BHV oefening Oogziekenhuis

Bezoekadres Zuid-Holland

Randweg-West 1
2662 ER Bergschenhoek

Bezoekadres Noord-Holland

Arent Krijtsstraat 36
1111 AM Diemen